Prana Festival
/
Köp biljetter
Back

Ulrica Norberg

Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratören Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder och individualitet och brinner för att se människor växa.

För att hitta sin passion och potential, behöver man gå inåt och skala av det man tror sig vara och måste utge sig för att vara. Detta med hjälp av rörelse, stillhet, reflektion och skapande.
Ulrica är dramatiker, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har spelat en stor roll för yogans utveckling och popularitet i Skandinavien och Europa sedan mitten av 90-talet och skrev den första yogaboken i Norden; Poweryoga (2002) och har sedan dess skrivit över ett dussin böcker. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica räknas som en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat tusentals yogalärare i världen och många uppskattar hennes djupa kunskap och erfarenhet, inspirerande pedagogik, vishet, öppenhet och entuasmerande sätt.

Instagram: ulricanorberg
Hemsida: ulricanorberg.se


Lördag

10.30 - 11.45 YOGA - Twist and sprout flow

Träd in på mattan till en klass som fokuserar på kraft, energi och inspiration; om fatt kultivera förmågan att kunna inspirera sig själv genom att släppa på det som begränsar. Allt ifrån att släppa på kroppsliga spänningar och stärka muskler till att upptäcka hur du kan uppgradera din inre hårddisk genom mental träning. Här får du en yogapraktik som inte bara stärker dig men som också ger dig det du behöver för att skapa ökad cirkulation. Detta med tonvikt på sköna rotationer och inversioner. Vi flödar igenom sekvenser som ämnar arbeta upp mobilitet och stabilitet i ryggraden, i andetaget och i sinnet. Passet avslutas med Yoga Nidra; en liggande meditation

12.00 - 13.00 FÖRELÄSNING - Inte utan mitt andetag

En föreläsning om andningens kraft i träning, i livet, mentalt välmående. Om hur vi kan utveckla och stärka vårt immunförsvar, förädla hållning, tankekraft, fokus och koncentration samt även bearbeta trauman med hjälp av andningsträning. Hur medveten andning kan ta oss från dunkel och dysterhet till lätthet och kraft och hur andningsträning kan vinna OS medaljer och VM guld samt varför senaste forskningen visar att andningsträning kan vara lösningen på miljöproblem och depression.

15.30 - 16.30 YOGA - Moving in to stillness

Dagen avslutas med en stillsam sorti via yinyoga och restorative yoga för att rensa ut spänningar, stelhet och slaggprodukter samt för att rensa den inre hårddisken på tjatter och brus. Vi kliver in i kroppens filter, fascia, och via andning, placeringar av kroppen på olika sätt, hittar platser av spänning, hjälper att släppa taget och frigöra kraft och öka cirkulation och frihet i sinne. Om och om igen. Från en position till en annan. Klassen avslutas med en lång, skön vägledd avspänning och avslappning.

Lärare