Prana Festival
/
Back

Robert Kronberg

Olympiern, landslagskaptenen och Sveriges bästa genom alla tider på 110-meter häck driver och äger kronBee samt är utvecklare av träningsformen kronBee konceptet. Robert är svensk rekordhållare på 60 och 110 m häck, med över 30 landskamper för Sverige, flera Finnkamps- och Europacupsegrar, OS- och VM-finalist samt EM-brons. Han är även Svensk lagmästare i tyngdlyftning 2013 och 2014 samt Veteran Europamästare 2017. Han utbildar, inspirerar, instruerar och lär ut med samma energiska anda som den när han själv tävlade. Han är närvarade och har alltid kundens mål för ögonen. Alla som tränar med Robban upplever effekten på sina resultat och går från träningen med ett leende på läpparna.

Instagram: robert_kronberg
Hemsida: www.kronbee.com


Lördag

12:00 - 13:00 WORKSHOP - Skapa kroppslig balans, steg 1

Robert går här igenom kompensationer, svaga länkar, rörelseanalys samt träning mot långsiktiga mål. Här går vi igenom funktionen och värdet av buktryck och atletisk hållning i alla delar av ditt liv. Du får ta del av de övningarna som din kropp verkligen behöver för att skapa balans och undvika smärta samt onödiga spänningar. Kursen innehåller en bra blandning av teori och praktik med fokus på vad det egentligen innebär att träna smart. Vad som får din träning att bli hållbar, leda mot ett hälsosamt liv utan onödiga skador samt gör träningen och vardagen effektiv, givande och utvecklande.

17:00 -18:00 WORKSHOP - Workshop Kropp & Knopp

Lämnar du hjärnan hemma när du tränar får kroppen det tufft och du får svårare att nå uppsatta mål. Här visar Robert på den väl avvägda blandningen av Kropp och Knopp som behövs för att nå den bästa effekten och prestationsnivån i livets alla delar, från arbete till privatliv. Deltagarna får genom grundläggande enkla övningar, testa på och lära sig mentala verktyg för att bättre prestera rent fysiskt och får en ide om hur man skall effektivisera sin egen hjärnverksamhet. En mindre fysisk men ändå krävande workshop där deltagarna tränar upp sitt målfokus med direkt effekt på vardag och arbetsliv. Mycket skratt och insikter utlovas i denna workshop

Söndag

10:30 - 11:30 WORKSHOP - Skapa kroppslig balans, steg 3

I denna workshop utmanar vi oss själva ännu mer. VI bygger vidare på det vi har lärt oss i de två första stegen och jobbar här utifrån ett 3 dimensionellt perspektiv, där du utmanas genom att jobba med din position i olika riktningar. Vi bygger här på ytterligare ett steg i vårt mål att skapa kroppslig balans, där du får ännu mer insikt och självmedvetenhet om din kroppsliga situation och ytterligare ett verktyg på din väg mot en hållbar kropp.


Robert genomför även steg 1 i denna workshopserie under helgen. Du behöver inte genomföra steg 1 för att vara med på detta tillfälle.

14:00 - 15:00 LÖPNING utan slitage - ett pass för löpare genom en sprinters ögon

Riktar sig till de som vill utveckla sin löpteknik och löpstyrka för att nå sina mål på tex. Göteborgsvarvet, Stockholm maraton eller rent generellt i motionsspåret.

Här utgår Robert från sin egen bakgrund som sprinter/häcklöpare och ger dig svaret på hur en kortdistansare kan lära dig att springa långt, på ett snabbt och kostnadseffektivt vis, utan samma skaderisk och med högre effekt. Detta genom effektiv löpteknik, löpfys och löputhållighetsträning som bra komplement till din långdistansträning.

Ett sprintsteg är som ett extremt löpsteg. Det är samma rörelse, men olika effekt och steglängd. Som löpare av alla sorter behöver du ha rätt position, trycka till i rätt läge samt vara stark i de muskler som positionen kräver för att nå resultat med minimal kostnad av energi.

Spara tid, reducera risker och få bättre resultat i all din träning och i alla dina lopp.

Lärare