Prana Festival
/
Back

Janne Wanhainen&Camlio Lattof

Janne är en av landets främsta experter inom fysisk träning och coach för vuxna och medelålders motionärer samt en av svensk friidrotts flitigast anlitade tränarutbildare. Hans erfarna, inspirerande och ödmjuka sätt att coacha har hjälpt tusentals motionärer, satsande idrottare och personliga tränare, coacher och instruktörer att vidareutvecklas. Till vardags är han tränare i framgångsrika och starkt växande IFK Göteborg Friidrott samt driver träningsverksamheten Top Coach Sweden där bl.a. fotbollsikonen Kennet Andersson är en av alla de som upplevt fördelarna med träningen. Inte minst inför Mästarnas Mästare där ”Bollaget” stod som slutsegrare. Janne har under sina 35 år inom friidrotten hela tiden kontinuerligt vidareutbildat sig och verkligen kunnat praktisera teori både på sig själv och de han tränat i strävan att på bästa sätt uppnå utveckling och prestation utifrån individens förutsättningar och möjligheter. Han har visat att det både går att hålla en hög nivå och att utveckla snabbhet, styrka och explosivitet långt upp i åldrarna, bl.a. genom bedriften att hoppa minst 2 m i höjd 23 år i rad och flerfaldig världs- och europamästare inom veteranfriidrotten.

Camilo Lattof är en av Sveriges mest rutinerade hinderbaneutövare och ligger bakom Göteborgs samtliga hinderbanor  Han har utfört tävlingar världen över och tagit medalj på OCR (Obstacle Course Race) VM samt även varit en av deltagarna på Ninja Warrior Sverige. Han har varit expertkommentator på sändningar av Toughest i Sverige och startat upp träningskonceptet MIT-Fitness, ett internationellt hinderbane-team (MIT Tough Team) med hundratals deltagare världen över. Han har även gedigen erfarenhet och är med sitt stora engagemang, energi, kunskap och teknik mycket uppskattad personlig tränare på SATS. Camilo såg att friidrottare hade otroligt fina förutsättningar att lyckas inom OCR och hinderbanelopp av olika slag och kom därigenom i kontakt med Janne. OCR ingår sedan 2019 som del i Svensk Friidrott.

 

 


Lördag

FRIIDROTTSFYS – en riktig aha-upplevelse GBGvarv

Vad är friidrottsfys egentligen och varför använder sig allt fler metoden för att inte bara nå sina idrottsliga mål utan även bättre hälsa? Det och mycket mer kommer ni att få uppleva under träningspasset med Janne och Camilo. Janne som sedan många år samarbetar med Mattias Sunneborn och bedriver liknande verksamheter (Janne på västkusten och Mattias på östkusten) har genom sitt långa praktiserande utvecklat unika metoder för att individer på alla nivåer och erfarenheter. Träning som dessutom är otroligt inspirerande, varierande, kul och utmanande. Janne och Camilo motiverar och inspirerar under passet varje deltagare där du får praktisera träning som bevisligen gör dig snabbare, starkare, rörligare, uthålligare och ger utvecklad kroppskontroll. Oavsett om du är elitsatsande, motionär eller vill komma igång med kul, inspirerande och utvecklande träning. Inga förkunskaper krävs.

Lärare