Prana Festival
/
Pranafestivalen_16-1063

Gratisyoga

På Prana Festivalen har vi gratisyoga för alla som inte har köpt biljett. Här nedan kommer schemat för 2017 för lördagen och söndagen

LÖRDAG

09.00-10.30 (90 min)
Lärare : Alexandra Arcari Gimdal har praktiserat och studerat Yoga & Meditation i 20 år, bland annat vid Buddhist forest monastery Wat Suan Mokkh, Dharma Hermitage i Thailand och vid Shri K Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute i Mysore, Indien. Alexandra har erfarenhet av främst Meditation, traditionell Hatha Yoga och Ashtanga Yoga, men även av Yin Yoga, Bikram Yoga, Hot Yoga, Flow och Power Yoga. Alexandra är verksam som instruktör sedan 10 år tillbaka. Hon håller klasser i Hatha Yoga och Ashtanga Yoga, samt kurser i gravidYoga och föräldraledigYoga, på Hagabadet, Fysiken och Fitness24Seven i Göteborg.
Hjärtligt välkommen att kika in i Alexandras Yoga inspirations grupp YOGA FREESTYLE på Facebook.com

Om klass:
Alexandra kommer att leda Ashtanga Yogans första serie; Primary Series – Yoga Chikitsa – den helande serien, nybörjaranpassad enligt traditionell metod. Vissa positioner kommer att få lite grundligare genomgång än vad de får i traditionellt utfört tempo, och vissa mer avancerade positioner kommer att silas bort helt och hållet för att alla, oavsett nivå ska ha chans att delta. Som Yoga bör vara – tillgänglig för alla! Vill du prova för första gången? Är du en inbiten Ashtangi som bara vill flytta din praktik till Trädgårdsföreningen för en dag? Vart du än befinner dig, hjärtligt välkomna alla, oavsett ålder eller yogaerfarenhet för en portion färsk energi och inspiration!

11.00 – 12.00 (60 min)
Lärare : Martin Karlbom, Hagabadet

Om klass:
Hathayoga brukar benämnas som den fysiska yogans ursprung. Här började man titta mer på den den fysiska kroppen som man såg den som själens tempel. Hälften av vår kroppsvikt är muskler och vi har cirka 640 muskler i kroppen. Våra muskler har många funktioner som tex hjälp oss hålla kroppstemperaturen, skapa rörelser, skydd för våra inre organ och lagra energi. Muskler har vad man under senare tid förstått även funktion i att rena kroppen. Genom bättre muskelkontakt och kommunikation skapar vi en bättre plattform för hälsa och balans i livet. Musklers funktion är en färskvara och behöver underhållas. Om du vill kunna vara levande och funktionell i fysiska rörelse betyder det att du vill använda musklerna. Om du gör det på ett kvalitativt sätt så kommer du med största sannolikhet slippa använda rullator, permobil, rulltrappa eller andra hjälpmedel när du går in i ålderdomen. Du kan var kraftfull och utöva fysik yoga livet ut om du tar hand om din kropp. I denna klass så kommer temat just vara att använda muskler rätt och hitta muskelkontakt.

13.00 – 14.00 (60 min)
Lärare: Karin Knape, Hiyoga
En organiserad hippie som gillar att inspirera och sprida glädje”, så beskriver Karin sig gärna i sin roll som yogalärare. Utbildad yogainstruktör inom Jivamukti Yoga, 300 h. där hon har basen i sin undervisning, men har även fördjupat sig i pranayama och meditation inom klassisk Hatha Yoga. Karin trivs i rollen att leda, undervisa och agera förmedlande länk för att dela yogans budskap vidare till andra. Med ledord som självständig, nyfiken och mångsidig har Karin gått från att jobba som projektledare i reklambranschen de senaste 8 åren, till att fokusera mer helhjärtat på yogan. ”Jag trivs med att arbeta med kommunikation vilket även jobbet som yogalärare handlar om för mig.” Karin vill genom yogan underlätta utvecklingen för både andra och sig själv. ”Mutually beneficial är det bästa och det är vad Jivamukti Yoga handlar om in i varje liten atom!”. Karin undervisar Jivamukti Yoga på HiYoga Sats Masthugget, Göteborg.

Om klass:
”Jivamukti Yoga har sin grund i asanas (positioner/vår relation till jorden) utan att kompromissa bort andra delar av det som yogan står för. Till exempel finns alltid en meditationsdel med i ett Jivamukti Yoga-pass, även yogafilosofi och chanting (mantrasång) är stående inslag. Under större delen av dagens pass rör vi oss i ett flöde från en asana till en annan. Den röda tråden i passet är andetaget som får oss att binda ihop allt och behålla fokus och närvaro. Även upplyftande musik spelar en stor roll för att guida dig genom denna timme av Jivamukti Yoga. Varmt välkommen!”
jivamuktiyoga.com

15.00 – 16.00 (60 min)
Lärare: Karin Brattberg, Hagabadet

Om klass: Med en solid grund i Hatha utforskar vi flöde från position till position. En Vinyasa klass med fokus på kroppens funktion och relation mellan rörelse och andetag, vi skapar space i kropp och sinne.
Om klass:

17.00 – 18.00 (60 min) English
Theacher: Rebecka Latoś, HiYoga
Rebecka Latoś is an multi-certified international yoga teacher, mindfulness coach and fitness instructor with roots from many corners around the world. In addition, certified in Holistic Ayuverdic Massage and Reflexology from near the Himalayas. Ever since she can remember, spirituality and eastern oriental lifestyle been inspiring her during childhood along with her mother’s yoga practice. In 2012, Rebecka left Sweden to explore the world. While living in Australia, she found her passion for yoga and spirituality through her two yoga teachers.

About class:
In Rebecka’s yoga classes she blends in raw movement when flowing with Hatha as the base of the spine with inspiration from Kundalini to a all-around fun and mindful twist.
”In western society, we easy forget that yoga is much more than only asanas. I’d like to invite beginners to experienced yoga practitioners to remind ourselves to connect the mind and breath from asanas and out to our everyday-life.” She plays with pranayama, asanas, meditation and eyes in harmony with peaceful music, balancing out the doshas.
”Find a deeper and more honest relationship towards yourself.”
Class will be taught in English

SÖNDAG

08.00-09.00 (60 min)
Lärare: Pamela Engström
MSc Biologi, yogaledare i Göteborgsregionen, ideella uppdrag för välgörande ändamål

Om klass:
Hathainspirerat yogapass med många baspositioner (asanas) och med mycket fokus på hållning, andning, positionering och statisk styrka. Ett lugnt och varmt pass där du får tid att känna efter vad just Din kropp behöver, vad den ger dig för återkopplig och vilka muskler som påverkas.

09.30 – 11.00 (90 min)
Lärare: Anna Malcus, Medveten Yoga
Anna är internationellt certifierad lärare i Kundaliniyoga och meditation och leder över 200 klasser per år. Hon började utöva Kundaliniyoga 2003 och har undervisat sedan 2009. Utöver detta är Anna civilingenjör och har jobbat många år som projektledare inom IT-branschen.

Om klass: Min vision för hösten är att den blir grundad och lugn. En höst där mitt sinne får möjlighet till ro. Där jag behåller kontakten med hela min kropp och inte bara huvudet med alla sina tankeprocesser. Där jag har tid och ork att vara kreativ, att vara lugn och att vara kärleksfull. Det är min intention i detta yogapass.
Tillsamman – låt oss göra en bra hösttermin!

12.00 – 13.00 (60 min)
Lärare: Sara Wickenberg
”Jag har en mjuk undervisningsstil där vi gör lugna rörelser i syfte att hjälpa själen att landa i kroppen. Med tiden har jag kommit fram till att jag uppnår den kraftfullaste effekten av yoga när jag långsamt, med hjälp av små mikrojusteringar av kroppen, försöker finna balans mellan vänster och höger kroppshalva. I långsamheten och den utforskande närvaron får jag kontakt med en subtilare aspekt av mig själv, ett starkt meditativt tillstånd. Jag har valt att kalla metoden för Prana Yoga.” Sara driver yogacentret Mindful Yoga vid Chapmans Torg i Majorna. Hon är utbildad yogalärare inom Kundaliniyoga, HoliYoga, HoliYoga Hormon och Yinyoga samt fördjupar sig kontinuerligt inom meditation samt andlig och personlig utveckling.

Om klass:
Prana Yoga är en lugn och mjuk yogaform vars huvudsakliga syfte är att öka det praniska flödet i kroppen. Med små, utforskande mikrojusteringar möter vi varje yogaposition gradvis, i full närvaro, för att finna den position där vår ryggrad är i balans. Precis som i yinyoga stannar vi länge i varje position, men det huvudsakliga syftet är inte att mjuka upp bindväven eller att stretcha ut den fysiska kroppen, utan vårt fokus ligger på ryggraden som vårt center, en levande, pulserande kroppsdel full av liv. Med medvetenhet och intensitet låter vi vår uppmärksamhet följa andetaget längs med ryggraden, som en intensiv andningsmeditation i de olika yogapositionerna. På så sätt ökar vi pranas flöde och kroppen kan själv distribuera livsenergin vidare till varje liten del av oss.

14.00 – 15.00 (60 min)
Föreläsare: Johanna Lingaas Türk

Om Föreläsning:
I Indien arbetar Hungerprojektet med att stärka kvinnors sociala, ekonomiska och politiska ställning. Detta görs genom att utbilda och coacha folkvalda kvinnliga politiker i de lokala byråden, så kallade panchayats. Sedan 2015 arbetar Hungerprojektet även aktivt med att utbilda och lyfta unga tjejer för att bemöta problematiken med den stora andelen barnäktenskap. I somras fick 25 flickor ta del i ett specialprojekt – #girlschangetracks – för att höra andra flickors berättelser och lära sig av varandra. Hör Fatmas, Priyankas och Kajals drömmar och tankar om att vara flicka i Indien. hungerprojektet.se

15.45 – 16.45 (60 min) English
Teacher: Karin Brattberg
House of Aren is the dynamic duo Erika Erlando and Karin Brattberg who found each other during their teacher training and keep evolving together ever since. You can find them spreading yoga in several studios around Gothenburg, opening their own space fall 2017. The duo has a solid base in traditional Hatha yoga and guides their students with verbal cues and hands on adjustments, both in the steady poses and the function and relation between movement and breath, knowing the mind will follow.

About class:
In this unique mix of vinyasa and traditional hatha you will explore the in between letting the breath lead you from position to position, finding the soft and steady in each breath.
Class will be taught in English

A mind free from all disturbances is Yoga