Prana Festival
/
Back

Elin Sandberg (Yoga Doktorn)

Med en fot i skolmedicinen och en fot i yogan har Elin ett unikt förhållningssätt till yoga, hälsa och välmående. Elin hittade yogan som tonåring, och den har varit med henne sedan dess. Idag arbetar Elin som läkare, men är också engagerad i ett forskningsprojekt med yoga och dans för flickor med buksmärta. Hon brinner för ämnet välmående, och holistisk hälsa. 2018 startade hon podcasten “Yogadoktorn” där hon lyfter ämnena yoga, vetenskap, medicin och hälsa och blandar egna reflektioner från läkaryrket med samtal med forskare, yogalärare och andra inspirerande personer.

Instagram : yogadoktorn


Sunday

10.30 - 11.30 FÖRELÄSNING - Hur funkar yoga?

Hur funkar yoga? Kan yoga hjälpa oss att läka, och skulle det till och med kunna ha en plats i hälsa och sjukvården? Varför är spiritualitet bra för hälsan egentligen, och vad är det som är så farligt med stress? Elin är yogaläraren som utbildade sig till läkare. Med förklaringar som alla kan förstå reder hon vanliga missuppfattningar om yoga och hur yoga faktiskt fungerar. Det här är en föreläsning som vänder ut och in på begreppet hälsa, och vad vi faktiskt behöver för att må bra. På riktigt.

14.00 - 15.10 YOGA - Yoga är min medicin

Jag tycker att yoga ska vara enkelt, och kunna göras av alla, överallt." Varför komplicera till saker? Det här är en yogaklass för alla. Inga konstigheter. Vi andas och rör på oss, fokuserar på närvaro och kärnan av yoga - en stund att bara få vara. Det blir återhämtande och avkopplande, lugnt och stilla, men uppfriskande, totalt prestationslöst och enkelt. En yogaklass för alla helt enkelt.

Teachers