Prana Festival
/
Back

Ulrica Norberg

Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratören Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder och individualitet och brinner för att se människor växa.

För att hitta sin passion och potential, behöver man gå inåt och skala av det man tror sig vara och måste utge sig för att vara. Detta med hjälp av rörelse, stillhet, reflektion och skapande.
Ulrica är dramatiker, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har spelat en stor roll för yogans utveckling och popularitet i Skandinavien och Europa sedan mitten av 90-talet och skrev den första yogaboken i Norden; Poweryoga (2002) och har sedan dess skrivit över ett dussin böcker. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica räknas som en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat tusentals yogalärare i världen och många uppskattar hennes djupa kunskap och erfarenhet, inspirerande pedagogik, vishet, öppenhet och entuasmerande sätt.

Instagram: ulricanorberg
Hemsida: ulricanorberg.se


Saturday

10.30 - 11.40 YOGA - Be a smart ass, not a tight ass

Yogisk filosofi hävdar att porten till vår egen lycka går igenom vår kropp; att en inre lycka går att finna i våra höfter; att vår unika potential ligger inlindad i djupet av vår fysiska identitet och när vi börjar hitta bättre stabilitet och rörlighet i detta område, så uppenbarar sig ett mer livsbejakande varande tillika förmågan att se sin unika potential.
Ulrica guidar oss här igenom en skönt flödande klass som fokuserar sig på ben, bäcken och höft med syfte att stärka höftpartiet, släppa på spänningar i bäcken och ländrygg samt stabilisera core. Klassen avslutas med en guidad avslappning.

12.00 - 13.00 FÖRELÄSNING - Öst möter Väst

Hur kan vi integrera mer av de östliga lärorna in i våra liv, träningssätt och livsfilosofi samt hur kan vår vetenskap utveckla de anrika lärorna och traditionerna?
Välkommen till en föreläsning med Ulrica som handlar om hur vi kan integrera tusenårig visdom med modernt liv och utveckling emot en mer hållbar framtid.
Ulrica står stadigt med fötterna både i den akademiska världen och modern vetenskap samt i den andliga världen med yoga och meditation som främsta verktyg vilket båda för en spännande föreläsning med flera intressanta nedslag kring hälsa, liv, visdom, utveckling och framtid.

15.30 - 16.30 YOGA - Unwind / Rewind – Yin yoga med Meditation

Under denna yinyogaklass leds du igenom de olika moment som behövs för att leda sinnet mer till ro, ge själen kraft och kroppen avspänning. Ulrica tar dig lugnt, informativt och metodiskt djupare in i ett meditativt flow. Här leds du sakta genom kroppen och andetaget genom en kortare serie av yinyoga sekvenser som mjukar upp dig inifrån och ut. Väl sittandes, kommer du att bli vägledd genom centrerande och fokuserande andningsövningar och in vidare i ett mer meditativt tillstånd där vi ägnar 20 återhämtande minuter innan Ulrica guidar dig tillbaka till kroppen. Du kommer garanterat att känna dig mer avspänd, klar och stärkt av stunden. Mer stärkt och klar i sinnet.

Teachers